4.8 C
Skopje
сабота, ноември 27, 2021
Почетна Тагови биодиверзитет

Таг: биодиверзитет

Земјата е на врвот на масовното изумирање – видовите исчезнуваат до...

Израмнувањето на кривата на брзо пропаѓање и уништувањето на природата бара агресивно решавање на проблемите на повеќе фронтови одеднаш, предупредуваат научниците. На...

Европа е неодговорна кон природата – ЕУ нема да ги исполни...

Неодржливото земјоделство, шумарството и ширењето на урбанизацијата го загрозуваат здравјето на животните и природните живеалишта во Европа, што значи дека Европската унија...

Со оваа фарма во Англија управуваат животните кои живеат таму

Со фармата Knepp Estate управуваат животните коишто живеат таму и ја трансформираа целата фарма. Се прашувате како е тоа возможно? На оваа...

Растенијата на Земјата исчезнуваат 350 пати побрзо отколку кога било во...

Земјата се соочува со досега невидено исчезнување на животинските и растителните видови, па еколозите оваа појава ја нарекуваат шесто масовно истребување. Во мај годинава...

Холандија гради џиновски острови за да ги спаси животните

Холандија гради џиновски острови за да го спаси дивиот свет. Тие веќе успеаја да го зголема биодиверзитетот и да ја поправат штетата која ја...

Данска ќе прави девет вештачки острови за производство на обновлива енергија

Со цел да обезбеди повеќе обновлива енергија и помала зависност на Копенхаген од мрежата, данската влада ги најави своите планови да направи девет вештачки...

НАЈПОПУЛАРНИ