Почетна Тагови „Еднаква моќ за жените“

Таг: „Еднаква моќ за жените“

Ирена Јакимовска: Уживајте во промената на општествените норми

0
„Ние сите заедно градиме компанија која ќе постои и после нас“ е мотото на Ирена Јакимовска, која е сопственичка и менаџерка на компанијата специјализирана...

Марта Наумовска Грнарова: Како жена менаџер во металната индустрија сум белег...

0
Бизнисмените во металната индустрија ја нарекуваат „железната дама“ во индустријата и дизајнот. Марта Наумовска Грнарова дипломирала на Машинскиот факултет во Скопје, денес е сопственик...

Само 27 отсто од компаниите во Македонија се сопственост на жени

0
Најголем број од македонските големи и средни компании, односно 73% од нив се сопственост на мажи, а во 67% тие се генерални менаџери. Жени менаџираат...