Почетна Тагови преквалификација

Таг: преквалификација

Стартуваше тримесечната програма на МАСИТ за преквалификација на кадар

0
Денеска стартува 12-неделната програма на МАСИТ со поддршка на РЕГ проектот на УСАИД, за преквалификација на 40 млади луѓе кои добија можност да се...

МАСИТ стартува проект за преквалификација во ИТ кадри

0
Во март 2019 година, МАСИТ со поддршка на УСАИД/РЕГ проектот ќе започне проект за преквалификација на кадри со кој ќе бидат опфатени вработени и невработени...

Роботите до 2025 година ќе вршат повеќе работи од луѓето

0
Роботите најдоцна сдо 2025 година ќе вршат 52% од постојните работи, што е речиси дупло повеќе од сега, покажа најновот истражување на Светскиот економкси...

„Шанса за сите“, нова мерка за преквалификација на невработените

0
Нова мерка „Шанса за сите“ која опфаќа преквалификација на невработените лица во согласност со потребите на стопанството предложија денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо...