Siemens почна да прави 3Д печатени делови за авионите на Etihad

- Advertisement -

Благодарение на Siemens 3Д печатењето се користи во многу индустрии – од боци за плински турбини преку потпирачи за раце за јавниот превоз до терминални кутии за возови со огромна брзина. Сега е на ред воздухпловната индустрија.

Парнерството меѓу Siemens и Etihad има за цел да ја револуционизира воздухопловната индустрија и со помош на 3Д печатење авиопревозниците да можат да ги подобрат дизајните на авионите, како и да се прават сложени делови по потреба или некои делови кои веќе не се произведуваат.

- Advertisement -

ConstructionWeekOnline пишува дека во рамките на пилот проектот ќе се печатат внатрешни делови за кабини за авиопревозникот од Обединетите Арапски Емирати. Ова се првите 3Д печатени делови кои се дизајнирани и произведени во ОАЕ и во целиот азиски свет.

Сподели!
- Advertisement -