Oвој ресторан од иднината ви покажува 3D слики од секој оброк

- Advertisement -

Знаете како е кога ќе појдете за прв пат во некој ресторан и не знаете како ќе изгледа оброкот кој ќе го нарачате затоа што нема фотографија до секој оброк на менито? Таа неизвесност повеќе нема да ја има во иднина и секогаш ќе знаете што ќе добиете за вашите пари.

HoloLamp е првиот уред во светот со проширена реалност во светот за кој не се потребни очила. Уредот креира 3D оптички илузии директно во реалната средина. Во ресторани ќе може на сите посетители да им покаже вистинска 3D креација од реалниот оброк. Освен во ресторани, потенцијална примена е во архитектурата.

Сподели!
- Advertisement -