1.1 C
Skopje
среда, април 1, 2020
Почетна Inno Tech Club Успешни приказни

Успешни приказни

Kabtel desktop

Професор Марков: InnoTech Club ги мотивира младите да се вклучат во развој на науката и технологијата!

Д-р Зоран Марков е професор по механика на флуиди и хидроенергетика на Машинскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Тој има...

Словенечкиот претприемач Анзе Миклавен ја претвори љубовта кон кафе во бизнис од 7 милиони евра!

Разговараше - Верица Јорданова Анзе Миклавен, основач на стартапот Goat Story, e млад словенечки претприемач кого „Иновативност“ имаше...

Веле Самак: Силата на „Микросам“ е во инженерите кои постојано учат и се надоградуваат!

„Микросам“ е македонска компанија со долга традиција. Произведува машини со висока технологија за авионската и вселенската индустрија, а главен фокус на иновациите на прилепскиот гигант...

Скопска фабрика го претвора текстилниот отпад во изолационен материјал за градежништво

Директорот на Фонд за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски беше во посетата на компанијата “Нетам“ во рамки на кампањата “Создаваме успешни...

Студенти на Машинскиот факултет во Скопје изработија иновативен скејтборд за деца со посебни потреби

Разговараше - Сања Наумовска Скејтборд за деца со посебни потреби, со кој ќе можат да се забавуваат, но...

Младиот иноватор Орхан Багашов создаде бионичка рака што се печати со 3Д печатач

Орхан Багашов е ученик во средното училиште „Јахја Кемал“ во Скопје и иако има само 16 години, веќе е со осумгодишен стаж...

Македонските фармери користат иновативен скенер за балансирана исхрана на кравите и подобар квалитет на млекото

Новите технологии не го заобиколуваат ниту фармерството и одгледувањето на добиток и производството на млеко. Подготовката на балансирана исхрана според реалната потреба на животните е...

Словенија со развој на “паметни села” ги решава економските проблеми на руралните средини

Емилија Стојменова Дух е Македонка која живее и работи во Словенија. Таа е електроинженер и професор на Електротехничкиот...

Македонскиот електричен велосипед со прочистувачи на воздух е вистински хит! Следи негова комерцијализација!

"Планетата земја не ја наследивме од нашите предци, туку ја позајмивме од нашите внуци". Ова е мотото што ги води младите студенти...

Македонската иновативна апликација Challenger која наградува за пешачење и возење велосипед ќе го освојува Балканот!

Да живеете здраво, а за тоа да бидете и наградени. Токму тоа е целта на македонскта апликација Challenger...

НАЈПОПУЛАРНИ