8 C
Skopje
вторник, јануари 26, 2021
Почетна Inno Tech Club Успешни приказни

Успешни приказни

Kabtel desktop

Македонски средношколци се вратија со два бронзени медали од Олимпијадата по хемија во Париз

Средношколците Стефан Стојковиќ и Стефан Дамчевски освоија бронзени медали на реномираната Меѓународна олимпијада по хемија (International Chemistry Olympiad – IChO), која годинава се одржа во Париз, Франција. Како што...

Паметните влошки за патики на студентката Франка Граждани од Машински факултет полнат мобилен додека чекорите

Паметни влошки за патики кои призведуваат електрична енергија е изум со кој дипломираше Франка Граждани на Машинскиот факултет во Скопје. Младата инженерка за Иновативност...

Македонското електрично фиќо се најде во грчкото списание за автомобили “4Wheels"

Првиот електричен автомобил ЗАС Г20 произведен и развиен во нашата земја се најде на страниците на грчкото списание за автомобили „4 Wheels“ во августовското...

НАЈПОПУЛАРНИ