Почетна Тагови енергетска ефикасност

Таг: енергетска ефикасност

„Виталиа“ инвестира во целосно енергетски ефикасен производен објект

0
„Виталиа“ ја почна реализацијата на инвестицискиот проект за изградба на целосно нов објект од над 700 квадратни метри. Како резултат на овие активности, ќе...

Вкупно 250 компании од индустријата ќе бидат обврзани да инвестираат во...

0
Компаниите со закон се обврзуваат да инвестираат во енергетска ефикасност Досега во реализацијата на проктот доброволно се вклучени 21 компанија од металургијата енергетиката и фармацијата,...

Енергетски ефикасни станови: Заштита на околината, но и заштеда на вашиот...

0
Пред само неколку години, преку истражување на актуелната економија на САД и навиките на луѓето кои живеат во урбани средини, Forbes ги информираше читателите дека иднината...

Кредити на Прокредит банка и ЕБОР за енергетска ефикасност со можност...

0
Со поддршка од 1 милион евра од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), Прокредит банка АД Скопје почна со понуда на кредити за поттикнување на...

Србија ќе ги исфрли од упoтреба класичните сијалици од 2020 година

0
Сијалиците на кои во внатрешноста се гледа зажарената жица од волфрам трошат пет пати повеќе енергија од неонските, а 10 пати повеќе од ЛЕД...

Во продажба првиот автомобил со соларен кров во светот

0
Лани есента Hyundai ги откри своите планови за опремување на новите автомобили со кровови со соларни панели. Помалку од една година од таа најава...

WB GEFF програмaта на ЕБОР – Позитивно влијание преку чист воздух...

0
Светскиот ден на животната средина е идеална можност уште еднаш да се истакне колку е важна борбата против климатските промени, но исто така и...

EBRD презентира калкулатор за заштеда на енергија и пари во Македонија...

0
Денес низ целиот свет се одбележува светскиот ден на енергетската ефикасност. Климатските промени и загадувањето на воздухот влијаат секојдневно врз нашето здравје и живот....

Новиот закон за енергетска ефиксност предвидува помала потрошувачка на струја

0
Со предлог-законот за енергетска ефикасност, кој ќе биде усвоен во Владата наредниот месец и пратен до Собранието, го заокружуваме пакетот реформи во енергетскиот сектор....

До 2030 година природниот гас ќе биде најголем извор на енергија

0
Се очекува дека до 2030 година природниот гас ќе стане најголем светски извор на енергија после нафтата, и покрај настојувањата да се намали загадувањето...