Почетна Тагови Пакомак

Таг: Пакомак

Дали знаете дека рециклирањето на еден тон стакло го намалува загадувањето...

0
Количината на рециклирана стаклена амбалажа во регионот на Западен Балкан и понатаму е далеку од нивото пропишано од Европската унија 60% од стаклото да...

Пакомак слави 10 години- посветени на селективно одложување на амбалажен отпад...

0
Една деценија по основањето, Пакомак се потсетува на своите успеси, достигнувања и акции кои ги спроведе под мотивот за обезбедување на почиста и поздрава...

Берово победник на конкурсот за НајЕко општина

0
Желбата за почиста и поздрава животна средина започнува од поединецот, но се рефлектира на целата заедница и ја отсликува колективната еколошка одговорност. Како вистински...

„Водовод и канализација“ и „Пакомак“ ќе испорачуваат сметки на рециклирана и...

0
Станува збор за околу 210.000 сметки кои месечно се испорачуваат до корисниците, односно 2.500.000 сметки кои се потецијален отпад на годишно ниво. ЈП „Водовод и...

Во Македонија годишно се користат 150 милиони кеси! Веќе нема да...

0
Годишно на пазарот се пуштаат меѓу 120 и 150 милиони пластични кеси кои завршуваат како отпад. Тоа е од 2 до 3 отсто од...

„Создавај уметност, а не ѓубре“ – натпревар за изработка на уметнички...

0
Компанијата „Пакомак“ организира натпревар на кој најдобрите уметнички дела создадени од отпад ќе бидат наградени со паричен надомест. Наградниот конкурс е отворен сите – возрасни...

Пакомак и Шпаркасе банка донираа детско игралиште во Прилеп

0
На прилепскиот градоначалник Илија Јовановски му беше врачена наградата за НАЈ Еко градоначалник за 2018 година, а неговата општина доби донација од Пакомак и...

Комерцијална банка во еко акција: „Чиста навикa“ за почист Градски парк...

0
Над 150 вработени на Комерцијална банка денеска ги засукаа ракавите и заедно со извидниците од Прв Скопски извиднички одред го исчистија Градскиот парк во...

Пакомак истражување: 4 од 10 граѓани селектираат отпад, а разочарувачки е...

0
Пакомак, друштвото за управување со амбалажен отпад, како дел од својата стратегија за подигнување на еколошката свест во февруари годинава спроведе анкета во рамките...

Твитерџиите викендов ќе прават елка од пластични шишиња во Скопје

0
Чувајте ги вашите празни пластични шишиња и донирајте ги за елката, која ќе биде откупена од Пакомак, а средствата донирани во хуманитарни цели. Традиционално пред...