Почетна Тагови Хрватски Телеком

Таг: Хрватски Телеком

Во Хрватска започна со работа првата комерцијална 5G мрежа

0
Хрватска од денес ја доби првата комерцијална 5G мрежа. За почеток мрежата ќе биде достапна на подрачјето на Загреб, Риека, Сплит, Осијек, Самобор и...

Хрватски Телеком и Include ја поставија првата паметна клупа со поддршка...

0
Пред седиштето на Хрватски Телеком во Загреб беше претставена првата 5G паметна клупа Monna City на компанијата Include. Клупата на граѓаните ќе им овозможи...

Хрватска добива паметни телефонски говорници

0
Лидерот во ИКТ решенија на хрватскиот пазар, Хрватски Телеком и хрватската агенција специјализирана за надворешно дигитално огласување Go2Digital почнаа да ги заменуваат постојните говорници...

Хрватки направија апликација за деца со проширена реалност и вештачка интелигенција

0
Мирела Чошиќ, Маја Суботиќ Шушак и Андреја Сметко како тим Tartle победија на хакатонот на Хрватски Телеком со идеја за интерактивна апликација со проширена реалност...