6.9 C
Skopje
сабота, ноември 23, 2019

ProAir Digihaler е првиот паметен паметен инхалатор во светот

Kabtel desktop

Американската агенција за храна и лекови даде зелено светло за продажбата и употребата на Дигиталниот инхалатор ProAir Digihaler. Инхалаторот доаѓа со сензори кои следат како и колку често корисниците користат инхалатор, а податоците се испраќаат на апликација до која можат да пристапат корисниците, но и доктори со цел следење на терапијата со инхалирање.

Американските доктори сметаат дека најголем дел од пациентите не го користат инхалаторот добро или го користат премногу често, па оваа алатка ќе им помогне на пациентите, но и на докторите во препознавањето на проблемите кои на крајот може да доведат до влошување на болеста доколку не се спречат навреме.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •