5.8 C
Skopje
среда, декември 1, 2021

LinkedIn разви технологија која ќе им помогне на луѓето да најдат работа

Kabtel desktop

Мрежата LinkedIn, која е во сопственост на Microsoft, во време на кризата предизвикана од корона вирусот осмисли како ќе им помогне на корисниците кои се во потрага по работа. Тие осмислија технологија базирана на вештачка интелигенција која ќе им помогне на луѓето во барањето работа, особено во поглед на видеоинтервјуата кои во оваа доба на епидемија станаа најбитни.

Новата опција, која се вика „Видео претставување“, која ќе им помогне на потенцијалните кандидати за работа во меѓусебната комуникација со работодавците. Вештачката интелигенција доаѓа во помош со цел интервјуто за работа да го поминат што поуспешно, со мож ости за повратни информации за темпото ан разговор и совети што треба да избегнуваат да го споменат на интервјуата.

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!