Amazon се подготвува да лансира своја криптовалута

- Advertisement -

Изгледа дека издавањето сопствени криптовалути наскоро ќе стане многу популарно. Имено, веќе неколку компании најавија дека би сакале да издадат сопствена криптовалута, како што е проектот Libra, односно Diem на Facebook, a сега по сличен пат изгледа ќе тргне Amazon.

Иако од е-трговецот не потврдија ништо официјално или неофицијално, се појави оглас каде што се бара личност која би ја приклучиле на нивниот оддел Digital and Emerging Paymets (дигитални и нови плаќања), кој е во постапка на равој на нов систем кој на кориснциите на пазарите во развој ќе им овозможи да ги конвертираат своите пари во дигитална валута.

- Advertisement -

Kако што пишува TechRadar, проектот требало да ја доживее својата премиера во Мексиико, но не е познато ни во кој облик. Се нагаѓа дека криптовалутата на Amazon може да се појави оваа криптовалута, која може да биде ограничена само на нивната платформа и барем на почетокот да биде достапна само на некои пазари.

(Zimo)

- Advertisement -

(фото: Flickr)

Сподели!
- Advertisement -