Фотогалерија: Инспиративните приказни на Inno Cafe предизвикаа голем интерес кај Битолчани

0
Вчера Битола беше центар на иновативните идеи. Првото Inno Cafe за оваа година се одржа во “Center Lounge & fresh bar“...

Утре во Битола ќе се одржи Inno Cafe со интересни гости!

0
Денес, успешните бизниси иновациите ги третираат како мошне сериозна работа. И додека светот зборува за иновации, ние кај нас со Innotech Club поттикнуваме на...

Професор Марков: InnoTech Club ги мотивира младите да се вклучат во...

0
Д-р Зоран Марков е професор по механика на флуиди и хидроенергетика на Машинскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Тој има меѓународно истражувачко...

Наградени најдобрите средношколци од техничките струки

0
Министерството за образование и наука (МОН) денес ги додели дипломите на учениците победници на натпреварот „Лидер 2019“, со што тие официјално беа прогласени за...

ФОТОГАЛЕРИЈА од лансирањето на InnoTech Club

0
Поддржана од Владата на САД, преку Alumni Innovation Engagement, основната мисија на InnoTech Club е презентирање пред младите на важноста на науката, технологијата и...

Промовирана InnoTech Club, платформа за зголемување на свесноста за наука, технологија...

0
Во услови кога се соочуваме со одлив на млади и кадар од земјава, а уделот на индустријата во БДП се намалува, го поставуваме прашањето...

Утре официјално лансирање на InnoTech Club

0
Oфицијалното лансирање на InnoTech Club ќе се одржи на 13. декември, петок,  во Јавна Соба во Скопје, со почеток во 12 часот. InnoTech Club e платформа чија основна мисија...

Нов голем светски успех на Микросам во авионската индустрија

0
Микросам од Прилеп денoвиве објави дека ќе ја снабдува британската компанија GKN Fokker од Редич, Велика Британија, со напредна опрема за развој на делови...

InnoTech Club презентиран пред студентите на Државниот Универзитет во Тетово

0
На Универзитетот во Тетово студентите се запознаа со InnoTech Club и можноста преку оваа платформа да добиваат најнови и навремени информации за сите...

Основци правеа експерименти на Природно-Математички факултет во рамки на „Месец на...

0
Ученици од седмо до деветто одделение од повеќе градови денеска правеа експерименти и покажуваа што научиле во рамки на манифестацијата „Ноември – месец на...