19.8 C
Skopje
недела, октомври 1, 2023

Неформалното образование е шанса ИТ-индустријата да оди напред!

Интервју со Бојана Иванов, (HR Professional) професионалец за човечки ресурси и Бинаса Дрндар, (HR Specialist) специјалист за човечки ресурси и (Graphic Designer) графички дизајнер...

Македонските сајтови се почесто се нападнати, единствен спас се системите за...

Интервју со Благоја Кондратјук, инженер за ИКТ решенија во Кабтел. Разговараме за опасностите од сајбер нападите кои стануваат се почести и се посложени, за...

Македонската друштвена игра Cavern Tavern успешно финансирана на Kickstarter

 „Rice to Nobility“ на „Final Frontier Games“ креирани од македонска компанија , за помалку од еден месец на „Kickstarter“ собра над 370.000 долари.  Предностите...

„Мобидониа“ е македонски „направи сам“ систем за креирање мобилни апликации

Мобидониа  е онлајн креатор на iPhone, iPad, iWatch, Android и Windows Phone мобилни апликации. Станува збор за „направи сам“ систем којшто е лесен за...

Ова е креаторот на македонското сино и зелено вино

Боите на виното се од растителни екстракти и се сосема природни, а што е најважно немаат вкус и мирис, туку се потполно неутрални, вели ...

Првата македонска крафт-пиварница “Темов“ со нови планови – следува производство на...

Првата македонска крафт пиварница „Темов“ произведува 17 различни пива, од најсветло до најтемно Богатство на вкусови и бои се произведуваат во првата крафт пиварница во...

Иновативните илузии на Кристиан Шопов едуцираат со еколошки пораки

Идејата ми е да се ребрендирам во еко или зелен илузионист кој ќе промовира екологија преку своите настапи. Ако до сега целта ми...

Сузана Димитриевска: Профитабилно земјоделство е можно само со примена на софтвер...

Со инвестирањето во паметна технологија, земјоделците, освен што добиваат високо квалитетни производи, имаат и време за сите активности што се очекуваат од еден современ...

„Наша Добра Земја“ продава органска свежа храна произведена само од македонски...

 Во продавницата на задругата може да се купи свежо и сезонско овошје и зеленчук, мед, бадеми, лешници, ореви, сите типови на брашна, леб, пченица,...

Carrie е македонско ИТ решение за заштеда на ресурси во здравствените...

Carrie е изум што ќе го штеди времето и ресурсите во здравствените установи. Наша задача е да ги искористиме ресурсите на дофат и да...

НАЈПОПУЛАРНИ