Почетна Тагови органска храна

Таг: органска храна

Како резултат на пандемијата на корона вирусот се зголемува побарувачката на...

0
Од почетокот на пандемијата со вирусот корона во САД е забележано зголемено купување органски производи од сите категории. Продажбата на свежи органски производи во март...

Во Берлин можете да изнајмите еден квадратен метар земја за да...

0
Во Берлин можете да изнајмите еден квадратен метар земја за да посадите бавча. Миленијалците во Германија се вљубеници во урбаното градинарство и сакаат на...

Македонските потрошувачи сакаат органска храна, но се плашат од измами

0
Само 0,56% од обработливото земјиште во моментов отпаѓа на растително органско производство, а проекциите до 2020 година, согласно Стратегијата за рурален развој, се четири...

Еколошки материјали, реупотреба на отпад и природна храна се проектите кои...

0
„Еко-дете“, „Дизајн за сите од отпадни материјали“ и „Гаџун -лек за кралевите и крал на лековите“ се идеите со кои ќе се претставиме на...

„Био Космос“ ќе произведува сирови производи под брендот „RawCoon“

0
„Био Космос“, кој веќе 10 години на нашиот пазар пласира здрава храна. Во асортиманост на оваа компанија има повеќе од 500 производи. Сопственикот...

Ова се македонските активисти кои ќе ја променат иднината на храната

0
Сѐ поголемиот број на население во светот, во комбинација со ограничените ресурси и негативните економски трендови го доведуваат во прашање квалитетот на храната и...

Мисијата на „Беорг“ е децата да се хранат со здрава и...

0
  „Беорг“ постои од 2015 година, а целта на малиот тим посветени ентузијасти и вљубеници во природното, здравото и органското, е да ја донесат органската...

Органската храна недоволно присутна во македонските маркети

0
   И покрај тоа што во Македонија се регистрирани над 500 производители на органска храна, мала е понудата на домашни органски производи во супермаркетите. Ова...

Од февруари ќе функционира кластер и регистар на производителите на органска...

0
Од февруари 2018 година во функција треба да биде ставен регистарот на оператори со органски производи. Овој регистар ќе овозможи точно да се знае...

Промовирана мобилната апликацијата за органска храна „Органски пат“

0
Организацијата на потрошувачите на Македонија, Асоцијацијата за развојни иницијативи „Зенит“ и Здружението на агроновинари „Медиа плус“ денес ја промовираа мобилната апликацијата за мобилни уреди...