28 C
Skopje
понеделник, август 10, 2020
Почетна Тагови совети

Таг: совети

Tip of the Week – Колку музика, толку пари!

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето...

Tip of the Week – Ефективна презентација

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помагаат да го подобрите вашето...

Како подобро да менаџирате со вашите пари?

Живееме во свет во кој постојано сме изложени на искушенија да трошиме пари и да набавуваме различни производи, а се случува воопшто да не...

Зошто мултитаскингот не функционира и со кој метод да го замените...

Секој сака да си ги заврши работните задачи што е можно побргу поради што често пати се обидуваме да завршиме неколку работи истовремено. Мултитаскингот...

Четири совети за водење на ефикасен маркетинг!

Во светот на дигиталниот маркетинг, времето е клучно. Да се доставaт содржини и добро дизајнирани маркетинг кампањи за компании чиј број на клиенти постојано...

Пет совети за успех од Ариана Хафингтон – жената која создаде...

Ариана Хафингтон, основач на Huffington Post и Thrive Global, e позната по своето залагање за повеќе жени во бизнис светот. Често држи инспиративни говори...

Пет бариери кои ве спречуваат да бидете одличен лидер

Никој не може да биде лидер, доколку не умее да слуша! Како што пишуваат авторите на книгата Како да комуницирате, слушањето е посветеност и комплимент....

Четири начини да бидете одморени и продуктивни и покрај летното сметање...

Овој викенд ќе изгубиме еден час спиење. Промената најмногу ќе ја забележиме во понеделник, откако ќе се разбудиме за работа. Оваа промена за некои...

Фрази кои ги разликуваат добрите од лошите лидери

Да се биде лидер значи менаџирањето да биде посветено на луѓето кои ги водите и драстично се разликува од токсичните менаџери кои како мотивација...

Tip of the Week – Мотивациски пораки

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето...

НАЈПОПУЛАРНИ