10 C
Skopje
понеделник, февруари 24, 2020
Почетна Тагови Јапонија

Таг: Јапонија

Јапонската Soft Bank инвестира 100 милијарди долари во технолошки компании

Групацијата SoftBank е една од најголемите јапонски компании и на чело на компанијата е најбогатиот човек во Јапонија. Сега оваа организација инвестира 100 милијарди...

Јапонските училишта немаат хигиеничари – децата чистат самите

На јапонските училишта не им се потребни хигиеничари. Повеќето училишта таму воопшто немаат вработени кои ја одржуваат хигиената. Училишниот систем верува дека доколку учениците...

Јапонија до 2020 година ќе ја воведе виртуелната валута J-Coin

Додека повеќето европски земји се скептични во врска со виртуелните валути, со исклучок на Естонија, која сепак е чекор напред пред другите, во Азија...

Нови водоотпорни соларни ќелии генерираат струја и кога врне

Нови соларни ќелии би можеле да се исперат и се уште да работат. Фотоволтаични ќелии развиени од јапонскиот истражувачки институт RIKEN и Универзитетот на...

НАЈПОПУЛАРНИ