Шест книги кои секој лидер треба да ги прочита за време на празниците

- Advertisement -

Со помош на овие книги, изградете стратегија со која ќе ги постигнете вашите цели во годината што следува

Додека се релаксирате за време на празничната сезона, ова се книгите кои можете да ги прочитате кои ќе ви помогнат да ја направите 2018 година уште поуспешна.

1. Onward, Howard Schultz

- Advertisement -

Извршниот директор на Starbuckѕ објаснува како тој помогнал повторно да се издигне компанијата за време на рецесијата. Преку книгава ќе дознаете повеќе за лидерскиот стил на Шулц и за приказната што стои позади успехот на мега популарниот бренд за кафе, Starbucks.

- Advertisement -

2. Through the Labyrinth: The Truth About How Women Become Leaders, Alice H. Eagly & Linda L. Carli

Научете како родот и лидерството се поврзани меѓусебно и прочитајте кои се бариерите со кои жените се соочуваат на работното место.

- Advertisement -

3. The Art of War, Sun Tzu

Книгата е многу повеќе од нејзиниот наслов. Ќе ви помогне да си ги поставите вистинските цели и да изградите стратегија за остварување на истите. Исто така, ќе научите по некоја стара мудрост од кинескиот стратегичар за војување.

4. Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion and Purpose, Tony Hsieh

Во својата книга, извршниот директор на Zappos раскажува како успеал да изгради среќна и позитивна работна атмосфера. Во детали е прикажан неговиот живот како претприемач со акцентот ставен на основањето на две компании.

5. Coach Yourself to Success, Talane Miedaner

Оваа книга е водич за остварување на личните и професионалните цели. Авторката е со долгогодишно искуство на личен тренер за успех, со стотици луѓе позади неа на кои им помогнала да ја достигнат среќата на личен и професионален план.

6. Lean In: Women, Work and the Will to Lead, Sheryl Sandberg

Шерил Сендберг е познатата главна оперативна директорка на Facebook. Во нејзината книга ќе прочитате за предизвиците со кои се соочуваат модерните жени и ќе научете некои техники за преговарање.

Сподели!
- Advertisement -