Саудиска Арабија работи на најголемиот соларен проект во светот – 100...

0
Најголемиот соларен проект во светот ќе биде во Саудиска Арабија, а ќе чини дури 200 милијарди долари. Овој проект е партнерство меѓу Саудиска Арабија...

Egloo ќе ви го загрее домот за само 15 минути –...

0
Egloo е создаден како алтернатива за борба против еколошките и финансиските проблеми во поглед на залудно изгубената енергија за загревање на домовите. Овој мал...

Канада ја претвори најголемата фабрика за производство на струја од јаглен...

0
Најголемата фабрика за јаглен во светот Nanticoke Generating Station се наоѓа во Онтарио, Канада и беше затворена во 2013 година. Сега таа фабрика стана...

Тајланд ќе ја затвори најпознатата плажа во светот поради загадување

0
Тајланд ќе ја затвори најпознатата плажа во светот, заливот Маја,  за туристи. Заливот Маја е идиличната локација на која е снимен филмот The Beach....

Microsoft се придружи на глобалното движење за чистење на планетата Let’s...

0
Компанијата Microsoft се приклучи на глобалното движење Let's Do It! World во акцијата за отстранување на отпадот која ќе биде организирана на 15 септември...

Microsoft ќе ги напојува своите дата-центри со енергија од 750.000 соларни...

0
  Гигантот Microsoft најави дека ќе купи два нови соларни проекти во Вирџинија so капацитет од 315 мегавати, како дел од планот на компанијата да...

ВИДЕО: Ова шише вода почнува да се разградува веднаш штом ќе...

0
 Со оглед на тоа дека глобално секоја година се произведуваат милиони тони пластика, во тек е трката да се открие еколошки поприфатлива алтернатива, на...

Во Франција ќе се гради најголемата стакленичка градина во светот

0
Северна Франција не е тропски рај, но еден ден од неа наскоро ќе биде. Француската компанија Coldefy & Associates го претстави својот план да...

Од лушпите од бадеми може да се добиjaт енергија, пластика и...

0
Во последните неколку години интензивно расте производствот од бадеми затоа што во светот се прочу за нивните бенефити врз здравјето на луѓето. Зголемената употреба...

Starbucks нуди 10 милиони долари награда за тој што ќе дизајнира...

0
Пластиката за еднократна употреба e огромна причина за натрупувањето отпад, особено тој што завршува во океаните и го уништува морскиот свет, а потоа стигнува...