Почетна Тагови градови

Таг: градови

Пет клучни работи што ги прават дрвјата за градовите

0
Дрвјата го намалуваат загадувањето и ни помагаат да се разладиме. На улиците кои се посадени со дрвја има 60% помалку издувни гасови, како и помалку загадување...

Во овој град секој турист дневно троши по дури 530 долари

0
Бангкок, Лондон и Париз се најпосетените туристички дестинации во светот според бројот на меѓународни посетители како што покажуваат резултатите од годинашната анализа Mastercard Global...

Токио е град со најдобра репутација во светот

0
Според годинашното истражување на Институтот за мерење на репутацијата на Forbеs, Reputation Institute, Токио е град со најдобра репутација во светот. Во истражувањето City...

Ова се градовите во кои најдобро се заработува

0
Deutsche Bank и годинава ги мапираше големите градови низ целиот свет според трошоците за стоки и услуги и го анализираше животниот стандард на граѓаните...

ОН: Во градовите во 2050 година ќе живее 68% од светската...

0
До 2050 година, 68% од светската популација ќе живее во градови во однос на 55% денес, покажа истражувањето на ОН, кое предвидува уште повеќе...

#ИновативностАнализа: Kако градовите се борат против климатските промени и загадувањето?

0
Климатските промени се закана за градовите ширум светот. Државите се обврзаа со Парискиот договор да преземат мерки на национално ниво кои вклучуваат намалување на...

Eco Cycle е решение за мaсовно складирање велосипеди

0
Eco Cycle е визионерско решение за масовно складирање на велосипеди, а доаѓа од Јапонија. Просторот е многу битен во големите и пренаселени градови, па...

Виена светски лидер според квалитет на живот, Скопје на 161. место

0
Истражувањета на американската консултантска фирма Мерсер наречена Mercer's 2018 Quality of Living Rankings покажаа дека градот Виена и во 2018 година останува најдобриот град...

Десет најскапи градови за живот во 2018 година

0
Годишното истражување Demographia International Housing Affordability Survey: 2018 на вкупно 300 градови во светот резултираше со листа од најскапите градови за живот на планетата...

Овие градови се лидери по самоодржливост во светот

0
Она што ги дефинира лидерските позиции на овие градови по самоодржливост е начинот на кој тие се справуваат со климатските промени. Иако е релативно тешко...