3.1 C
Skopje
петок, јануари 17, 2020

 „Храна за сите“ – иновативна платформа на Јане Заевски која спречува...

 Нашата мисија е да ја зачуваме храната, паричникот и планетата Земја, преку создавање на одржлива заедница, со која заеднички ќе ја вратиме изгубената вредност...

Желбата да се издигнеш над другите те прави одличен апликант за Adient

Adient е глобален лидер за автомобилски седишта и произлезен е од Johnson Controls. Во Македонија е присутен од 2011 година со отворање на фабиката...

Анита Спасовска: Бројните награди се резултат на посветената работа на Бучен...

Анита Спасовска e извршен менаџер на Бучен Козјак, компанија од млечната индустрија силно посветена на производство висококвалитетни производи. Доказ дека трудот и посветеноста не...

Македонскиот паметен „лежечки полицаец“ ќе спасува животи без да ги нервира...

„ Smart bumps“, содржи технолошки решенија со кои лежечкиот полицаец ќе ги казни само возачите кои возат пребрзо, а не и совесните, кои ја...

 Деспотовски: Клучен предизвик за Фондот е квалитетно да се искористат 8...

Со г-н Јован Деспотовски, директор на Фондот за иновации и технолошки развој разговараме за идниот развој на оваа млада институција, за модалитетите како ќе...

Имам една едноставна цел за хотелот – да биде број еден...

Од минатиот месец Марк Лејланд е генерален менаџер на Скопје Мериот Хотел.  Професионалец со богата кариера во најголемиот светски ланец на хотели- Мериот, тој...

Неформалното образование е шанса ИТ-индустријата да оди напред!

Интервју со Бојана Иванов, (HR Professional) професионалец за човечки ресурси и Бинаса Дрндар, (HR Specialist) специјалист за човечки ресурси и (Graphic Designer) графички дизајнер...

Македонските сајтови се почесто се нападнати, единствен спас се системите за...

Интервју со Благоја Кондратјук, инженер за ИКТ решенија во Кабтел. Разговараме за опасностите од сајбер нападите кои стануваат се почести и се посложени, за...

Македонската друштвена игра Cavern Tavern успешно финансирана на Kickstarter

 „Rice to Nobility“ на „Final Frontier Games“ креирани од македонска компанија , за помалку од еден месец на „Kickstarter“ собра над 370.000 долари.  Предностите...

„Мобидониа“ е македонски „направи сам“ систем за креирање мобилни апликации

Мобидониа  е онлајн креатор на iPhone, iPad, iWatch, Android и Windows Phone мобилни апликации. Станува збор за „направи сам“ систем којшто е лесен за...

НАЈПОПУЛАРНИ