12 C
Skopje
вторник, април 13, 2021

Марија Арсоска ја подготвува првата zero waste продавница во која производите...

Марија Арсоска, професор по германски јазик и книжевност, Теодора Страшевска студентка на стоматологија и Дејан Велјанов, економист, сериозно работат на својот план:...

Оливер Цепенковски направи уникатна туристичка атракција од стара охридска трпеза и...

Од некои специфични културни наследства, може да се направи туристички производ кој ќе создава приходи. Тоа е наследство од минатото, со кое...

Доцент д-р Раковиќ: 5G НЕ е поопасна од другите безжични технологии...

Доцент д-р Валентин Раковиќ од Факултет за Електротехника и Информациски Технологии (ФЕИТ), при Институтот за телекомуникации е раководител на Лабораторијата за безжични...

Компанијата „Нетам“ создаде иновативен изолационен градежен материјал од отпаден текстил!

Компанијата „Нетам“ со иновативна технологија создаде нов вид на градежен изолационен материјал од отпаден текстил. На тој начин компанијата на одговорен и...

Интервју со македонски научник во Оксфорд чиј што шеф е главниот...

Растечкиот број на мутации на коронавирусот и процесот на вакцинација е повод за разговор со молекуларниот биолог Ненад Сврзикапа, магистрант на Харвард,...

„3аеднички храбри“ иницијативата гради подобар свет чувајќи го споменот на жртвите...

Лион Бан Нес Вануну во интервју за Иновативност  споделува  како преку иницијативата Заеднички храбри, технологијата и претприемништвото се клучни за надминување на...

Д-р Миријам Орон: Внесуваме револуција во лекувањето хронични болести преку кожни...

Eксклузивно интервју за Иновативност со д-р Миријам Орон, со-основач и извршен директор на израелската иновативна стартап компанија Skintelligеnce. Разговараше -...

Битолчанката Милена Неќак ја искористи ковид кризата да креира еколошки и...

Зборот Креместаре е одамна присутен во битолскиот дијалект и значи закачалка за облека во форма на триаголник, која се користи во плакарите....

Првото македонско сертифицирано органско бело вино „Фариш“ го произведе семејната винарија...

Семејната винарија „Пешков“ од Кавадарци неодамна на пазарот го промовираше првото сертифицирано органско бело вино во Македонија, под името „Фариш“. Традицијата на...

Д-р Миријам Орон: Внесуваме револуција во лекувањето хронични болести преку кожни...

Eксклузивно интервју за Иновативност со д-р Миријам Орон, со-основач и извршен директор на израелската иновативна стартап компанија Skintelligеnce.

НАЈПОПУЛАРНИ