6.3 C
Skopje
понеделник, јануари 27, 2020

Шери Веи, EnGenius решенијата се одлично имплементирани во многу македонски компании!

Каде се движи wi-fi светот? Одговорот на ова интригантно прашање го дава Шери Веи , генерален менаџер на EnGenius Networks Europe B.V. (Senao Group)...

Катерина Јовановска: со ветеринарен софтвер ја следиме употребата на антибиотици кај...

Новиот софтвер на компанијата „Фенду“ ќе обезбеди поголема евиденција за третманот на животните во ветеринарните амбуланти, особено за употребата на антибиотици и следење на заразните...

Светлана Кордумова: Создадовме македонски софтвер за онлајн пребарување идеална облека кој...

Денес, илјадници каталози на онлајн продавниците нудат неограничена понуда на облека. Да се открие парчето облека кое одговара на вашиот стил или на тоа...

Д-р Јонас Коивисто: Прв чекор кон подобар квалитет на воздухот е...

Д-р Јонас Коивисто е менаџер и приватен консултант за справување со загадување на воздухот, виш проектен научник во ARCHE Consulting и истражувач на Универзитетот...

Македонскиот старт-ап НЕТи разви ефикасна заштита на компаниите и децата од...

НЕТи е македонска старт-ап компанија која развива дигитални решенија за интернет безбедност и заштита на податоци. Целта на овие решенија е да...

Асс. д-р Марија Докоска: Вградувањето на кохлеарен имплант овозможи трајно решавање...

Минатата недела нашата земја беше домаќин на 17-от Европски балкански конгрес за кохлеарни импланти и други технолошки најсовремени вградни слушни протези, кој...

Симона Станковиќ: Младите имаат идеи како да се решат најголемите општествени...

Social Impact Award имплементира едукативни програми во повеќе од 20 земји во Европа, Африка и Азија. Нејзина главна цел е да ги...

Најново од креаторот на „Мој Воздух“, апликација „Мој Миленик“ за ефикасно...

Разговараше- Сања Наумовска Да се најде загубеното милениче или да се пријави незгрижено животинче најдено на улица, за некој да може...

Симона Чаминска: Глобалната Недела на Претприемништвото инспирира младите да влезат во...

Глобалната Недела на Претприемништвото (ГНП) претставува еднонеделна иницијатива која се случува истовремено во 170 земји ширум светот и поврзува над 10.000 партнери во активности насочени...

Матијас Еркиле објаснува кои се предностите на медиумите во однос на...

Јавните медиуми имаат една голема предност во однос на Фејсбук и Нетфликс бидејќи не мора да ја злоупотребуваме јавноста и да манипулираме...

НАЈПОПУЛАРНИ