21 C
Skopje
сабота, август 15, 2020

Лидија Георгиева: Студентите на Технолошко-Металуршкиот факултет во Скопје се и дизајнери...

Лидија Георгиева е редовен професор на Институтот за текстилно инженерство на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје и една од нашите најпознати модни дизајнери....

Стефан Јовановски, безбедноста и добросостојбата на вработените се приоритет за А1...

Одделите за човечки ресурси преживуваат еден од најголемите предизвици во време на здравствената криза. Исправени се пред задачата да обезбедат безбедност за...

Дијана Десподов: Влегуваме во ера во која компаниите кои нема да...

Бесплатни услуги и софтверски решенија за традиционалните микро, мали и средни претпријатија (ММСп) нуди платформата TechPack која ја креираше и неодамна...

Новата ВЕТИНФО платформа нуди 24/7 бесплатна ветеринарна поддршка!

КОВИД 19 кризата предизвика промени и во ветеринарната заштита на животните во земјава. Со Катерина Јовановска од Ветеринарната комора на Македонија разговаравме...

Јован Маџовски: Не се откажувајте, тоа не е опција за вистинските...

CEED Македонија клуб на бизнис ангели, постои веќе 6 години, е еден од најактивните клубови во државата и е член на Европската...

Едукацијата и трансформацијата на компаниите и индивидуите–неопходни за успешно справување со...

Интервју со Елена Младеновска Јеленковиќ, извршен директор на М6 Едукативен центар Разговараше - Верица Јорданова

Филип Чижбановски: Бесплатна поддршка што повеќе фирми да ги продаваат своите...

Македонските компании ќе имаат можност за добивање на неповратна финансиска помош за отворање на своја е-продавница со сопствено софтверско решение или како...

Биљана Муратовска: Дигиталните алатки сериозно ја олеснија работата на транспортерите, најпогодени...

Биљана Муратовска, генерален секретар на асоцијацијата на превозници „Макам Транс“ во интервју за Иновативност зборува за тоа како македонските превозници се справуваат во...

Сакате да инвестирате во соларни системи? Александар и Дамјан имаат иновативна...

Компанијата „Свифт Дата“ работи од 2018 година и е плод на проектот Солар Дата Колектор (Solar Data Collector), на кое основачите Александар...

Кломпите „Call me Margot“, рачно изработени од природна кожа и дрво,...

„Call me Margot“ e најновиот бренд излезен од неисцрпната креативност и нескротливата енергија на Александра Шаровиќ Атанасовска. По големиот успех на интерактивниот...

НАЈПОПУЛАРНИ